Home

Ker Anna is een gehucht in het binnenland van Bretagne. In het departement Cotes d'Armor wat "kust aan zee" betekent. In een bosrijk stuk ligt "Atelier KerAnna".
De streek is wat ruwer vanwege het woeste zeeklimaat en het vele graniet dat wordt gebruikt in de huizenbouw en kerkenbouw. Het is een Keltisch gebied en dat is goed te zien aan de vele sporen die de Keltische cultuur heeft achtergelaten. Ook zie je in de taal het Keltische terug, zoals Kreiz Ker (centre ville), wat midden van een plaats betekent. En natuurlijk in KerAnna, wat "plaats waar Anna woont" betekent.
De zee is belangrijk en bepaalt voor een groot deel de levenssfeer in Bretagne. Er zijn veel kleine vissersplaatsjes waar je verse vis kunt eten. Ook de watersport is goed vertegenwoordigd in Bretagne, bijv. kanoën tussen de roze rotsen (Granit rose). De kust met enorm eb en vloedverschil laat een verpletterende indruk achter als je over de rotsen heen hebt geklauterd en de zee aanschouwd in al zijn woestheid.

In een oude boerderij uit 1780 is er de mogelijkheid om kamers te huren (bed and breakfast). Er zijn twee 2-persoonskamers aanwezig, ieder met een eigen opgang en badruimte.
Er kan aan de rand van het bos gekampeerd worden. Bewust is voor kleinschaligheid gekozen.
Er wordt niet gerookt in huis en huisdieren in overleg, want er zijn al poezen.

In de omgeving van Ker Anna kan je heerlijk wandelen, fietsen, motorrijden, maar ook luieren rond en in het (kleine)zwembad. Er zijn wandelroutes aanwezig. Ongeveer 20 km verderop is een groot stuwmeer waar je kunt zwemmen, wandelen en kano’s kunt huren De plek is een ideaal uitgangspunt om Bretagne te ontdekken; de oude Keltische sfeer, de kust, de rotsen, de zee met zijn enorme verschil in eb en vloed.